/
   
Menu
 
Haj Karin, mijn naam is *** 15 jaar. Ik heb het heel veel aan je site gehad en weet zeker dat ik ADD heb. Mijn ouders willen er niets van weten die zeggen gewoon dat ik me niet aan moet stellen en mn rommel op moet ruimen maar nu zit ik ook al een tijdje met mijn sexualiteit. Volgens mij ben ik Homo.
 
   

Uit de kast met ADD

 

Deze pagina werd mede mogelijk gemaakt door Gay.nl

Haj Karin, mijn naam is *** 15 jaar. Ik heb het heel veel aan je site gehad en weet zeker dat ik ADD heb. Ik heb de test op levente gedaan en ook die van dr. amen. mijn ouders willen er niets van weten die zeggen gewoon dat ik me niet aan moet stellen en mn rommel op moet ruimen maar nu zit ik ook al een tijdje met mijn sexualiteit. Volgens mij ben ik Homo. Afgelopen zomer wist ik het wel zeker maar zo lang ik nog thuis woon mag ik er niet over praten van mijn vader. Op school vinden ze me maar een rare vogel en ik ben bang als ik het vertel dat ik dan helemaal gepest ga worden. Heb jij nog tips voor een Gay met ADD???

Lieve anoniem,
Ik denk dat je al heel bewust met beide "uitdagingen" bezig bent en deze goed van elkaar kunt scheiden. Ik ben natuurlijk direct voor je op zoek gegaan maar helaas is er op dit moment nog geen informatie / onderzoek te vinden over ADD of ADHD in combinatie met homoseksualiteit. Ik heb even de hulp ingeroepen van Gay.nl
.

Gay.nl schrijft: "Homoseksualiteit en ADD zijn twee totaal verschillende zaken. Beide verdienen een aanpak die is toegespitst op de (unieke) karakteristieke en kenmerkende omstandigheden. De overeenkomst tussen ADD en homoseksualiteit is hooguit de angst om "uit de kast te komen"
Bij mensen met het hyperactieve type (ADHD) is deze overeenkomst waarschijnlijk niet aanwezig omdat de hyperactiviteit al vanaf de kindertijd duidelijk zichtbaar is geweest. Een ADDer is vaak al een leven lang bezig geweest met het verhullen van zijn of haar concentratieproblemen.
De informatierol die internet inneemt is bij homojongeren groot. Tijdens recent onderzoek werd aangetoond dat veel jongeren baat hebben met internet bij hun coming-out. Dat is ook een van de redenen dat steeds meer jongeren op jongere leeftijd voor hun geaardheid uitkomen. Enige gezonde achterdocht en voorzichtigheid tijdens het surfen is echter wel geboden."

Wij willen je graag aanraden om tenminste één iemand uit je eigen omgeving in vertrouwen te nemen. Het klinkt alsof je ondanks de moeilijke acceptatie van je vader toch al vrij zeker bent van je zaak maar blijf er niet in je eentje mee rond lopen. Is er een leraar, mentor of familielid met wie je zou kunnen praten? Je huisarts heeft bijvoorbeeld een geheimhoudingsplicht. Met hem of haar kun je het een en ander rustig bespreken zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij/zij het met je ouders bespreekt. Kijk ook even op het Forum van Stichting ADD op www.sadd.nl

Ik denk dat we hier heel wat bekende mensen kunnen noemen die zowel homo als ADD of ADHDer zijn en erg succesvol. Geen zorgen voor de toekomst dus, blijf het vertrouwen in jezelf houden anoniem! Trots zijn op wie je bent!
Karin

Brief en antwoord zijn geschreven in 2005. Lees verder voor meer recente informatie.

Nieuws 2010
De sociale acceptatie van homoseksuelen is onder de bevolking behoorlijk verbeterd. Het aantal gemeenten dat actief homobeleid voert is met meer dan een kwart gegroeid. De algemene steun voor gelijke rechten is de afgelopen periode onverminderd hoog gebleven. Maar het gebrek aan acceptatie onder jongeren, orthodox godsdienstige Nederlanders, laagopgeleiden en Turkse en Marokkaanse Nederlanders blijft reden tot zorg. Uit internationaal onderzoek blijkt dat de sociale acceptatie in Nederland het hoogst is. Er is internationaal dan ook veel aandacht voor de Nederlandse aanpak. De kabinetsdoelstelling om de sociale acceptatie van homoseksuelen onder de bevolking te verbeteren is weliswaar gehaald, maar het motto 'gewoon homo zijn' is nog geen gemeengoed. Uit het SCP rapport blijkt dat het gebrek aan acceptatie voor homojongeren reden tot zorg is. Aanzienlijk meer homojongeren dan heterojongeren blijken wel eens serieuze suïcidegedachten te hebben. Ook homoseksuele docenten zijn kwetsbaar voor pesten en intimidatie.
Bron: Rijksoverheid, nieuwsbericht 24-06-2010.

Nieuws 2011
Minister Marja van Bijsterveldt van OCW heeft de mensenrechtenorganisatie van de Raad van Europa financiële steun toegezegd in hun strijd tegen discriminatie van homoseksuelen en transgenders in Europa. Dit doet zij naar aanleiding van het vandaag verschenen rapport van mensenrechtencommissaris Thomas Hammarberg van de Raad van Europa over de situatie van de vijftig miljoen homoseksuelen en transgenders in Europa: deze blijkt in sommige landen zeer ernstig en is dringend aan verbetering toe. Bron: Rijksoverheid, nieuwsbericht 23-06-2011.

 

 
     
zc