/
   
Menu
 
Brieven aan mij persoonlijk gericht probeer ik zo snel mogelijk te beantwoorden.
Een aantal van deze brieven plaats ik, indien u daar toestemming voor geeft, op deze pagina.
Heel hartelijk dank voor alle lieve woorden en uw bijdrage aan deze website!
Hartelijke groet,
Karin
 
 

Nieuw: Juli 2014, door E.
BRIEFNUMMER 003

Ik ben een jonge vrouw van bijna 20 uit België. ik ben op jouw site terecht gekomen doordat ik op zoek was naar de symptomen van ADD om ze aan mijn vriend te tonen. Zelf weet ik al sinds mijn 6 jaar ongeveer dat ik ADD heb. In de kleuterklassen merkten ze op dat ik veel zat te dagromen, dat ik trager was dan mijn klasgenootjes en dat ik mij heel moeilijk kon concentreren. in het lager ging het nog om mij overal door te slaan, wel ben ik veel gepest omdat ik stiller was dan de rest. in het middelbaar is het een beetje fout gelopen. ik ben gestart in het ASO (algemeen secundair onderwijs), de hoogste "stroom" van het middelbaar. uiteindelijk ben ik 1 keer blijven zitten en geeindigd in het BSO (beroeps secundair onderwijs), de laagste stroom. dit vooral doordat ik mij in de lesen en tijdens toetsen niet kon concentreren, en doordat sommige vakken zoals geschiedenis, aardrijkskunde en frans mij totaal niet interesseerden, dus was ik telkens gebuisd op deze vakken. ik in mijn eerste jaar in het hoger, ik heb HBO verpleging gedaan, liep het fout omdat het mij na een tijd niet meer intereseerde en al zeker het vak psychologie niet. ik paste liever alles toe in de praktijk dan erover te leren in theorie. dus ben ik nu op zoek naar nieuwe uitdagingen en werk en hoop ik dat ik het deze keer wat langer kan uithouden. Maar het heeft ook gevolgen in mijn relaties met mijn vriend, familie en andere vrienden. mijn kamer bijvoorbeeld is een rommelboel en als ik die opruim is het na een week terug hetzelfde. ook stel ik taken zoals strijken, de vaatwas legen en vullen uit.

Ik ben blij deze site gevonden te hebben. Nu weet ik ook wat meer hoe het bij een volwassene is.

Mvg,
E.
_________________

Nieuw: Juli 2014, door R.
BRIEFNUMMER 002

Ik ben inmiddels 49 jaar en sinds 2011 heb ik de diagnose ADD. Reeds tijdens mijn lagere school periode heb ik een concentratiestoornis. Toen werd het helaas niet als een symptoom van ADD herkend: in de jaren ’70 was die specifieke kennis over ADD ook niet aanwezig.
Dat is jammer, als ik eerder was geholpen, had ik hier de nodige baat bij kunnen hebben.

Tijdens de middelbare schooltijd leerde ik hardop om zo de leerstof te kunnen onthouden.
Ik bleef graag op de achtergrond en beleefde weinig plezier aan groepsgedrag. Ik heb een hoge opleiding genoten, waaronder WO Geschiedenis. Deze opleiding heb ik alleen gehaald omdat ik me hiervoor interesseerde en inzet toonde. Op werk kon ik moeilijk meekomen. Ik raakte snel de draad kwijt. Langere uitleggen kon ik niet volgen. En ik raakte snel overprikkeld. Met als gevolg ernstige stressklachten en soms een black out (micro psychose). Dat leverde erg nare gevoelens bij me op. Mijn theoretische niveau stak ver boven mijn functioneren in de praktijk uit. Verbaal ben ik goed ontwikkeld dus tijdens sollicitatie gesprekken vroeg de leiding geregeld hoe het toch kwam dat mijn werkervaring gering was.

Ik heb inmiddels geaccepteerd dat ik niet al te hoge eisen moet stellen aan mijn werk. Mijn chaotische werkstijl probeer ik te compenseren door bijvoorbeeld een dossier in talloze tabbladen te verdelen, waarvan een ‘normaal’ iemand erg duizelig zou worden. Voor mij was dat een manier een greep op de wereld om me heen te krijgen. Niet iedereen snapt dat helaas.
Ik ben daar in tegen wel goed in dingen uitpuzzelen tijdens mijn werkzaamheden/hobby’s.

Het kost me te veel energie om mijn werkstijl uit te leggen. Heb dan ook veel slechte ervaringen opgedaan met corrupte re-integratie bureaus die totaal geen empathie hebben. 
Ik heb slechts één goede chef gehad die wist hoe mijn gebruiksaanwijzing in elkaar zat.
Veelal verloor ik mijn baan doordat ik niet mee kon komen. Het was altijd pijnlijk voor mij om te merken dat mijn omgeving soms dacht dat ik niet wilde werken. Ook bleek vaak
geen enkele inlevingsvermogen in hoe pijnlijk het is voor iemand om zijn werk te verliezen.

Omdat ik niet echt geholpen werd, ging ik zelf op onderzoek uit: ik gooide de handdoek niet in de ring. Aanvankelijk dacht ik dat ik een stoornis in het autistisch spectrum had (Syndroom van Asperger). Tijdens diverse zittingen in Groningen (zelfhulpgroep) viel het me op dat mensen met autisme een slecht inlevingsvermogen hebben en nauwelijks zelfinzicht. Dat is bij mij wel goed ontwikkeld. Ook heb ik niet het pedante taalgebruik van mensen met Asperger. Ook anderen zeggen dat ik hooggevoelig ben en mensen goed kan aanvoelen.

Bij ***** in Arnhem, werd geconcludeerd dat ik geen autisme heb. Een psychiater velde hier helaas een oordeel over mij, zonder mij ooit gesproken te hebben.
Een slechte zaak. Nadeel van ***** is ook dat ze naar mijn idee teveel nadruk leggen op persoonlijkheidsstoornissen. Echter de mens is niet alleen ‘geest’, maar heeft ook een bepaalde infrastructuur aan hersenweefsels en chemische huishouding dunkt me. Het
Autisme Team Noord Nederland heeft me vervolgens beter geholpen: na een aantal gesprekken concludeerden ze dat ik ADD had: ik had hiervoor nog nooit van ADD gehoord. Voor mij was de ADD diagnose een geruststelling. Zo viel voor mij alles op zijn plaats.

Jammer is dat ik de schaalvergroting en de commercialisering in beide bedrijven heb ervaren. Dat trekt verkeerde lieden aan. We moeten terug naar de kleinschalige gezondheidszorg.
Inmiddels heb ik zelf ondervonden dat ik goed gedij bij solistisch werk en bezigheden die mijn grote interesse hebben. Ook is het belangrijk dat mijn werkomgeving rustig is en dat ik niet meerdere opdrachten tegelijk ontvang. Zo kan ik me beter concentreren op mijn taken.

Ik heb geaccepteerd dat ik alleen werk kan doen wat overzichtelijk is in gestructureerde omgeving. Belangrijk is ook dat de werksfeer goed is. Ik ben hier erg gevoelig voor. Ik kan dit ook snel aanvoelen en heb ook de neiging om de gevoelens van anderen over te nemen.
Voor mij kan dat erg vermoeiend zijn. Als ik me het lot van anderen teveel aantrek raken mijn gevoelens en die van anderen verweven. Ik heb mijn verstand ingeschakeld om me hiertegen
te beschermen zodat mijn hoofd niet overvol raakt val allerlei informatie en emoties. Ook vind ik het belangrijk om assertief te zijn zodat ik niet de hete kolen voor anderen uit het vuur haal. Inmiddels heb ik een eigen bedrijf in fotografie en schrijven en kan hier mijn ei kwijt.

Verder ben ik altijd op zoek naar (meestal) gezonde spanning. Dingen kunnen me snel vervelen, maar als iets mijn aandacht heeft kan ik er ook helemaal in opgaan (hyperfocus).
Ik heb een LAT relatie. Zo heb ik een eigen plek thuis om me bij tijd en wijle terug te trekken. Ik ben graag alleen, maar ben ook sociaal en kan ook contacten maken. Het onderhouden van contacten kost me moeite. Ik vindt ook dat niet elk contact de moeite loont om te houden.
Bij mensen waar ik me thuis voel en die enige diepgang hebben en betrouwbaar, rustig, en spontaan zijn en een brede belangstelling hebben voel ik me over het algemeen goed thuis.

Ik heb tevens geleerd meer voor mijn eigen belang op te komen en me niet automatisch verplicht te voelen aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Ook heb ik geleerd meer
op me zelf te vertrouwen en ik zie nu ook duidelijker dat veel mensen onbetrouwbaar zijn.
Prettig is dat ik alleen goed activiteiten kan ondernemen: dat waarderen velen om me heen.
Veel mensen hebben vaak moeite om hun vrije tijd door te komen en hebben altijd anderen nodig om tot actie te komen. Zo zit ik niet in elkaar. Ik ben daar in tegen wel geïnteresseerd
in het welbehagen van andere mensen, en pak graag weer een project op dat me interesseert.

Ik gebruik Ritalin. Een lage dosis: 3 tabletten a 10 mg per dag. Hierdoor wordt ik rustiger en krijg meer contact met mijn gevoel (verdriet). Soms voelt het medicijn als een koele beek die mijn geest verhelderd. Nadeel is de terugval na het uitwerken hiervan; dan wordt ik prikkelbaar en gespannen. Mijn hongergevoel neemt af door Ritalin, hetgeen positief is.
Een mogelijke bijwerking is tevens dat mijn gezichtsvermogen voor lezen iets afneemt. Ik neem aan dat het medicijn de stoffen aanvult die mijn lichaam mogelijk te weinig aanmaakt.
Ik heb in ziekenhuis ook wel eens gevraagd naar een soort hersenscan i.v.m. de aandoening.
Dit wordt echter niet gehonoreerd, mogelijk omdat zo’n onderzoek een dure business is.

Verder is het in deze tijd met de verharding in de samenleving en de verzieking op de werkvloer voor mijn eigen belang op te komen en me niet in te laten met louche figuren. Het is jammer dat bij veel mensen (overheid, werkgevers) het inzicht en de mentaliteit ontbreekt om de sterke kanten van mensen met ADD op een positieve wijze te kunnen benutten.

Ik wil dan ook tevreden zijn met mijzelf en het leven dat ik leidt en waarvoor ik kies.
Niet omdat ik dit altijd leuk vind. Maar het zelfbescherming. Dat is helaas hard nodig.

R.
_________________

NIEUW:
Reageer op de brieven uit deze pagina. Verwijs in je reactie naar het betreffende briefnummer.
 
 

Nieuw: Juli 2014, door M.J.
BRIEFNUMMER 001

Beste Karin

Graag reageer ik op je website.

Ik ben 47 jaar. In mijn familie komt ADD voor. Het is overduidelijk dat mijn vader het heeft, en dat ik het heb. Bij mijn oudste zoon is al op jonge leeftijd ADD vastgesteld. Hij is medicatie (Concerta) gaan gebruiken en is op een speciale school beland, waar hij heel goed is geholpen. Hij is nu 17 jaar en staat bijzonder stevig in zijn schoenen. Mijn jongste zoon leek aanvankelijk geen last van ADD te hebben. Maar de laatste tijd, nu er steeds meer van hem wordt gevraagd, zien we hem afglijden. De symptomen van ADD worden steeds duidelijker. We zijn nu hulp voor hem aan het zoeken. En ik ben blij dat we in een tijd leven waar adequate zorg geleverd kan worden.

Voor mijzelf is het allemaal niet zo gemakkelijk gegaan. Lang heb ik niet geweten wat er met mij aan de hand was. Gesprekken met de psycholoog zo’n twintig jaar gelegen leverden ook maar weinig op. De diagnose ADD bij mijn oudste zoon maakte echter een boel duidelijk over mijn eigen functioneren. Dat besef, tezamen met de problemen die het in mijn privéleven veroorzaakte, veroorzaakte bij mij een langdurige depressie. Sindsdien gebruik ik Efexor, een antidepressivum, waarvan ik vermoed dat het de ADD-problemen ook draaglijker maakt.

Na de draad weer te hebben opgepakt ben ik manieren gaan ontwikkelen om beter met mijn ADD om te gaan. Hier een bloemlezing over hoe ik dat doe:

· Mijn administratie is altijd op orde. Alle correspondentie en rekeningen scan ik in en bewaar ik in aparte mappen op mijn pc. Zo vind ik alles gemakkelijk terug en kan ik reconstrueren hoe dingen zijn verlopen. Alleen belangrijke correspondentie en facturen bewaar ik, de rest gaat bij het oud-papier. Ik gebruik software om de mappen met informatie op mijn pc te synchroniseren met mijn laptop. Zo kan ik altijd bij mijn informatie. Ook maak ik regelmatig backups.
· Afspraken en herinneringen zet ik in de agenda van mijn smartphone. Ik gebruik een app waarmee de agenda op mijn smartphone wordt gesynchroniseerd met agenda’s op mijn pc en laptop.
· Mijn vrouw weet dat bovenstaande heel belangrijk is voor mij. Hoewel zij het niet nodig heeft snapt zij dat het voor mij wel belangrijk is. Ze helpt me er ook bij: ze scant ook documenten in en zet ook haar afspraken in de elektronische agenda.
· Belangrijke gesprekken bereid ik goed voor. Ik maak een lijstje van gespreksonderwerpen, anders vergeet ik de helft.
· Aan het eind van een belangrijk gesprek vat ik samen wat zojuist is afgesproken. De afspraken schrijf ik op.
· Om op mijn werk grote hoeveelheden nieuwe informatie te ordenen (ik doe wetenschappelijk onderzoek) gebruik ik mindmaps.
· Niet iedereen in mijn omgeving hoeft te weten dat ik ADD heb. Het is voor mensen nou eenmaal lastig om te zien of je iets niet wilt of echt niet kunt. Het predicaat ADD werkt dan, net als bij ADHD, snel stigmatiserend, en gezien als excuus om dingen niet te hoeven doen.

Op deze manier probeer ik mijn hoofd zo leeg mogelijk te houden en zo goed mogelijk te functioneren. Sommige situaties blijven echter lastig. Ik vind het vervelend als ik niet goed begrepen word. En als dat in situaties is waarbij ik ook emotioneel geraakt word dan loop ik gemakkelijk vol. Ik probeer dan op een haast bezeten manier dingen recht te zetten. Dat is zeer vermoeiend voor mij maar ook voor mijn omgeving. Ik weet dat ik rustig moet blijven en die alsmaar rondcirkelende gedachten uit mijn geheugen moet krijgen. Maar eenvoudig is het niet.

Tot zover.

Karin, mocht je dit op je website willen plaatsen dan wel graag anoniem.

Groeten, M.J.
_________________

 

DE ONDERSTAANDE BRIEVEN ZIJN AL WAT OUDER ( 2004- 2012)

Hoi Karin,
Ik zal mijzelf eerst even voorstellen: ik ben ------, 50 jaar, gehuwd, 2 kinderen van resp 8 en 10. Ik ben werkzaam als personeelsfunctionaris en herstellende van de zoveelste burn out. Sinds enkele maanden volg ik bij een psycholoog een traject mindcoaching en zij opperde dat ik mogelijk ADD zou kunnen hebben. Binnenkort heb ik een gesprek met een psychiater. Ondertussen heb ik op internet gekeken en kwam al snel op jouw website uit. Wat een herkenning!
Lange tijd heb ik gedacht dat ik ‘gewoon’ depressief was. Ik heb in mijn leven 3 depressies gehad, maar nooit is mij duidelijk geworden waarom. Geen moeilijke jeugd en problemen waar velen in het leven mee kampen. Therapieën sloegen nauwelijks aan, want wat had ik nou te vertellen in de groepstherapie?
De afgelopen 3 jaar heb ik op mijn werk zeer hard gewerkt, en ook kunnen werken. Goede prestaties geleverd, tot groot genoegen van mijzelf: eindelijk heb ik laten zien dat ik ook wat in mijn mars had. Het vele werken, ook in avonden, heeft mij uiteindelijk opgebroken.
Waar ik mijn halve leven al last van heb is concentratieproblemen, en dan vooral het snel afgeleid zijn, heel veel moeite om aan een klus te beginnen en soms ook ‘overgeconcentreerd’ zijn. Chaotische werkstijl, in gesprekken van de hak op de tak springen en veel moeite met geconcentreerd luisteren. Aan de andere kant een enorm invoelend vermogen in anderen en doorzettingsvermogen. Er zijn ook goede kanten aan ADD
Groet ****

Beste Karin,
Voor het eerst je websites bekeken vandaag.
zelf pas een maand geleden gediagnosticeerd met ADD en medicatie gekregen,
inderdaad of er een wereld opengaat
maar bij mij ook veel rouw over wat er allemaal niet mis had hoeven te gaan in mijn leven. Ik ben tweeënvijftig en maatschappelijk erg mislukt ondanks hoge intelligentie en opleiding
frustraties en verdriet daarover moet ik nog gaan verwerken. Ik moest wel erg in mezelf lachen toen ik de brieven op je website las:
zo herkenbaar de overborrelende stukken tekst zonder lege rustruimte ertussen! Zelf ben ik al een tijdje de knop kwijt waar de automatische hoofdletters na een punt door geregeld worden, en ik merk dat ik me dichter bij mezelf voel door wat leestekens
en andere formele schrijfregels te negeren, die ik overigens wel goed beheers. ik heb er bewondering voor hoe je al zo lang veel energie en werk hebt gestopt in het verzamelen van informatie en het delen ervan, je hebt veel mensen geholpen zie ik. ik vond het ook fijn om te lezen hoe je je verder hebt kunnen ontwikkelen in de VS en tenslotte zag ik net dat je je opgebouwde professionaliteit in inkomen wilt gaan omzetten. dat is volkomen terecht en ik vind het goed dat je die stap hebt gezet!
Veel succes voor de toekomst!!! indien gewenst mag je m'n tekst of deel ervan gebruiken/publiceren
vriendelijke groet,
marina

Dag Karin,
Ik ben niet als ADD gediagnosticeerd. Ik ga nu naar een psycholoog en die stelde een aantal vragen waarvan ik dacht, hmm, dat klopt en het feit dat hij die vraagt zal wel een betekenis hebben. Wat op net rondgezocht met de vragen die hij stelde en ik kwam eigenlijk direct bij add uit. Ik herken me zo in de verhalen van deze site (minder tot bijna niet in de verhalen van adhd). Maar goed, ik heb onder de baan mezelf wel geleerd om met sommige van mijn afwijkingen om te gaan: gsm nota's zijn een zegen, planners voor op werk ook, mij emotioneel hechten aan jassen en paraplu's (onnozel, maar anders moet ik om de haverklap nieuwe kopen), wekkers zijn een fantastische uitvinding, heb zoveel mogelijk domicilieringen, de uitreksels en administratie smijt ik in dezelfde doos, waardoor die vanzelf chronologisch liggen (en ik tot ieders verbazing, ook de mijne, de juiste info steeds razendsnel terug vind --> het enige probleem is dat je een groot vertrouwen in je intuitie moet zien op te bouwen: aanvaarden dat je sommige dingen onbewust weet en dit voor andere mensen onbegrijpelijk is dat je daarvoor op je onderbewuste vertrouwt). Zo is het me ook met mijn doctoraat vergaan: ik wist heel veel dingen 'onderbewust', hoewel ik die wel 'bewust' in m'n hersenpan had geplaatst, alleen gingen de linken naar de informatie verloren en bleef alleen het antwoord over, hoe ik dan later aan dat antwoord kwam? geen idee, wat mijn promotor grote zorgen baarde. Misschien ook even vertellen dat hoewel add'ers over talgemeen een probleem met wiskunde zouden hebben, mijn doctoraat zich in de wiskundige sfeer bevond (stromingsvergelijkingen), maar dat ik een heel eigen manier van wiskunde heb (reeds in de lagere school en het middelbaar: je kan zeggen dat ik eigenlijk de wiskunde heb moeten vertalen naar mijn eigen hoofd). Het valt me ook op dat hoe 'bewuster' ik leer, hoe slechter ik de informatie verwerk en hoe minder goed die bruikbaar wordt voor mij: zo kan ik heel moeilijk een muziekstuk van buiten leren door er op te gaan studeren, de beste methode is gewoon op de achtergrond laten draaien en er tussen de soep en de patatten eens naar kijken... Ook merk ik dat m'n lange termijn geheugen veel beter is dan m'n korte. Oh ja, ik ga naar de psycholoog omdat ik een probleem heb met relaties en omdat ik na 1 of 2 jaar rusteloos wordt en hard wil weglopen en dat dan ook meestal doe: met doctoraat was dit niet nodig omdat je dan compleet op je eigen tempo werkt: soms zet je alles es in overdrive om dan later alles te laten bekoelen en je hersenen de tijd geeft om alles te plaatsen, op een normaal werk en in relaties gaat dit natuurlijk niet. In ieder geval, ik heb hier neergeschreven hoe ik m'n eigen brein ervaar, hopelijk denk je nu niet: add, dat zal wel, die is hier gewoon geschift :-)
Groetjes,
Connie

Hoi Karin,
Hier n berichtje van ook een Karin. (Vrouw 36 jaar) Morgen,of eigenlijk straks heb ik n afspraak bij de Riagg. In juni dit jaar was ik net ontslagen,ik zat daar vanaf ca. juni 1998, toen getest: borderline. Ik heb ook de groeps therapie gedaan van Linehan met 10 andere borderliners, daarnaast had ik iik n depressie en Afhankelijkheids persoonl.stoornis. Eerst seroxat gehad, toen zoloft met rustgevers(oxazepam) en uiteindelijk al n jaar of 4 efexxor(150 )Ik zit in de wao sinds 2001 en heb altijd n hele goede baan gehad,bij een catering bedrijf, ingezet in bedrijfs kantines.(beheerder) In juni ontslagen omdat ik redelijk stabiel was en medicijnen slaan goed aan. Vanaf 1997 heel zwaar leven gehad met veel ups en down, veel wisselende relaties en veel verhuizingen. Ik heb goed kunnen leren alleen het ging niet: 1 jaar gymnasium, 2 jaar atheneum maar geëindigd net aan met de havo. Daarna middelbare hotelschool (4 jaar) wat ik op 4 mnd na niet heb afgemaakt. In 1991 zijn mn ouders gescheiden. Maar altijd het gevoel gehad:ik ben anders, ik loop op mn tenen, ik doe het niet goed, ik leer anders dan anderen…hoe ik me erdoor heen heb geloosd vraag ik me af. Altijd maar aan het denken, altijd moe, kan zo vervallen in n verkeerd dag/nacht ritme, slechte concentratie, slechte motivatie, snel geïrriteerd door geluid. Laatste tijd geen zin in drukke dingen en mensen(teruggetroken) het huishouden hou ik net aan vol. (moet ik wel zeggen,sinds 16 mnd,heb ik n onwijs lieve man ontmoet,gescheiden met 4 kinderen( 3 jongens 21,20,17 en meisje 9. Sinds okt. Dit jaar woon ik samen en ben heel gelukkig, maar niet tevreden…zie al mn problemen. Zijn ex is erg apart maar hebben we vanwege de kids n uitstekend contact mee, ben ik ook trots op want mn ouders hebben dit niet,zeer moeilijk altijd met verjaardagen en feestdagen.) zij heeftook sinds 6 mnd gehoord dat ze adhd heeft en zeker 2 kids ook.)(mn leven lijkt op n soap)(sinds 4 mnd. Woont middelste zoon bij ons…die past goed bij ons want hij is rustig..de ex vn mn vriend zegt dat hij ook adhd heeft, maar ik vind van niet) dus er komt nogal veel in 1 keer op mn dak…) ik mag ook best moe zijn van mezelf want t was n heel druk jaar) door de ex vn me vriend en voor de kids bn ik toch geïnteresseerd geraakt voor deze aandoeningen. En tis heel eng…maar ik denk dat de diagnose destijds verkeerd is geweest, ik denk nl. aan add. Ik vertelde mn problemen aan de ex vn mn vriend en zij herkende dit meteen en zei neem ’s voor de grap wat dagen ritalin. Ik weet normaal is dit stom…maar je wilt er alles aan doen…en misschien is het toeval maar ik voelde het werkt! Alles werd rustiger in mn kop! Heerlijk. Dit is n lang mailtje maar ik kon niet slapen en ging nog ff op het net kijken..en vond jouw site..echt waanzinnig. Ik was er al bij heel wat geweest maar deze is zo lekker ”nederlands” en herkenbaar. Wat denk jij:zou ik add kunnen hebben?(ik denk ook aan hypersensitive) Ik hou je op de hoogte als je dat goed vindt, maar wou ff mn ei kwijt. Ben benieuwd hoe ze me gaan aanpakken, want ik kom niet zo goed voor mezelf op. Soms vind ik het leven echt heel zwaar. En voel dat ik me altijd moet verantwoorden en voel me schuldig door mn moeheid , ben jaloers met mensen met energie. Wil heel graag mn best doen en wil eigenlijk niet profiteren vd maatschappij(uitkering) Het enige waar ik heel blij mee ben is dat ik met mn vriend echt n goede relatie heb. We begrijpen elkaar heel goed en praten heel veel, zijn pluspunt vind ik:hij heeft n soort vrouwelijke emoties/inlevingsvermogen en snapt heel veel. Ik voel me bij/door hem volledig geaccepteerd.maar ik wil meer….ik wil n vrouw zijn met meer energie…Mijn zus (2 ½ jaar ouder,heeft sinds 4 mnd gehoord dat ze hypersensitive is, maar zij houdt alles net aan vol en lijkt wel of ze toch net ff sterker is vn geest. Mijn broertje (7 jaar jonger) heeft last gehad van psychoses(maart dit jaar) en zit nu ook in de wao. We zijn niks te kort gekomen, hebben geen super foute dingen meegemaakt, alleen gebrek aan emotionele opvoeding(vinden alle kids) Nou ik ben blij dat ik het ff kwijt mocht en hoop wat van je te horen. Bedankt voor je mooie site en je (lees)tijd!!! Heel veel groetjes, *************
Hallo Karin. Vraag me al zo lang af wat er toch met me aan de hand is....Loop al zo lang te tobben en heb mezelf al heel wat etiketjes opgeplakt of op laten plakken; depressie, burn out, paniekaanvallen, verslavingsgevoelig, hoogsensitief, etc, etc. Steeds maar weer volgde ik de ene na de andere therapie, van de reguliere therapie en van ademhaling en healing tot acupunctuur, enz. Maar steeds maar weer liep het op een teleurstelling uit. In alle diagnoses kon ik me enigzins vinden maar nog nooit viel zo het kwartje als bij ADD. Wat een openbaring, dit was het ei van columbus. Alles wat ik las en lees, dit ben ik, wat een herkenning!
Maar het lijkt alsof ik tegen een muur aanloop want ik wordt door mijn omgeving niet gehoord of niet serieus genomen. Omdat ik voor de buitenwereld heel veel kan verbergen en verbloemen vind men dat er met mij niets aan de hand is, ja hypochonder of een beetje onzeker misschien. Een warhoofd en verstrooid dat zeker maar dat is juist wel charmant. Ik durf er met mijn familie en vrienden amper over te spreken omdat men het voor mijn gevoel wegwuift en ik me dan een aansteller voel en zelfs aan mezelf begin te twijfelen. En dan moet je weten dat ik al een tijd niet meer in staat ben te werken en zelf in de wao ben beland. Toch de gang naar de huisarts en psychiater gemaakt. Want ik was er ondanks de scepsis uit mijn omgeving zelf sterk van overtuigd. Maar nu naar gesprekken met de psycholoog en psychiater geven zij me de diagnose dysthyme stoornis en sociale fobie. Ze hebben een persoonlijkheidsonderzoek en een neurologisch onderzoek afgenomen waarin ik o.a. boodschappenlijstjes moest onthouden en tekeningetjes moest maken. Met het onthouden van de boodschappenlijstjes scoorde ik bovengemiddeld en met de andere testjes laaggemiddeld. Volgens hen niets om me zorgen over te maken, neurologisch was er niets mis dus geen ADD. Mijn verstrooidheid en geheugen komen volgens hem doordat ik zo lang onder psychische druk sta, en mijn angstklachten door onderdrukte boosheid. Ik sta nu op de wachtlijst voor cognitieve therapie om mijn negatieve denkpatroon te leren doorbreken en om te gaan met mijn angsten en assertiever te worden. I.p.v. me terugtrekken, na tegenslagen me leren positiever op te stellen etc, etc. Nu lijkt deze therapie me wel prima want van mijn klachten wil ik af maar ik kan me niet vinden in de diagnose. Ik heb de kopieën van de testuitslagen en ik lees daar toch echt een heleboel kenmerken van ADD in, Mijn psych noemde zelf dat het wel typisch was dat ik van de ene kant als heel geremd en van de andere kant als heel impulsief uit de test naar voren kom. En een sociale fobie terwijl ik een grote vrienden\kennissenkring heb, makkelijk contact maak en open sta voor iedereen uit de samenleving, ongeacht rangen of standen, ras of geloof is en blijft bijzonder. En die dysthyme stoornis? Ik kan behoorlijk in de put zitten maar dat kan door iets kleins van buitenaf zo ineens omslaan en dan ben ik het zo weer vergeten. En een depressief iemand blijft volgens mij mat en somber en is volgens mij door iets van buiten niet uit deze stemming te halen. Het zou dus als een opluchting moeten voelen volgens de psych dat er neurologisch niets met me aan de hand is maar waarom voelt het dan niet zo. Ik voelde me juist eindelijk gesteund door deze site, eindelijk mensen die net zich net als ik anders voelen en anders gedragen. Ik voelde me hierdoor een stuk minder alleen en eindelijk begrepen. En nu wordt het dus ontkracht en ontkent. Moet ik me hier nu bij neerleggen. Zo van, ik heb het uit laten zoeken en nu heb ik de uitslag te accepteren of moet ik gaan voor een second opinion...En zo tob ik dus rustig verder en dat kan toch ook niet de bedoeling zijn? Had echt de behoefte dit van me af te tikken en dat lucht al behoorlijk op. Binnenkort weer naar de psych en dan maak ik m'n twijfels toch maar bespreekbaar al vind ik dat niet makkelijk alsof het voelt dat ik zijn kennis en kunde in twijfel trek(zucht...) Bedankt dat ik heb kunnen luchten, fijn dat jij, met je site, er bent!
Vriendelijke groeten *********
Lieve Karin,
Mijn naam is **** en ben (nog) 34 jaar, 13 jaar getrouwd en heb 3 kids. 4 weken geleden heb ik een ADHD test gedaan, en daar kwam uit dat ik dus ADD heb. Dit heb ik afgelopen maandag te horen gekregen. Het is zo raar!! Dat er meer mensen zijn met mijn problemen.. Ik dacht dat ik een aanstelster was .. een nietsnut.. slome..
Ruim 3 jaar geleden heb ik een vitale depressie in ergere zin gehad. 2 jaar lang Antidepressiva geslikt Huishoudelijke zorg en Gespecialiseerde verzoring gehad, Toen die laatste weg ging, toen stopte ik ook met AD.. en ik zakte al snel terug in mijn oude patroon. Ik begon weer last van angsten te krijgen en kreeg weer AD. Bijna een jaar geleden ben ik met mijn man relatie therapie gaan doen bij Eleos (een gereformeerde geestelijke gezondheidszorg), maar daar hadden ze door dat het niet genoeg hielp en we autonomiegroep moesten gaan doen. Dit ben ik gaan doen en mijn man niet. In de groep lukte het niet echt. Er zat geen vooruitgang in en mijn sombere stemming kwam steeds terug. De psychater zij toen een keer dat ik misschien wel adhd zou hebben.. Hij zij het bij de medicatie van AD. Ik moest maar eens gaan kijken op internet en dan zou hij van mij wel horen wat ik er van dacht. Dat heb ik gedaan en het was net of ik over mezelf las, alleen dat hyper niet. En toen hebben we er voor gezorgd dat ik een test kon doen. Onafhankelijke test. En met resultaat dat ik nu diagnose ADD heb. Een enorme omschakeling. Ik stel me niet aan ik ben geen slapjanus, rommelkont etc etc.... Krijg dat maar eens uit je hoofd. Het zit er zo diep in gebakken!!!
Je site is heel duidelijk. Bedankt voor de informatie!!
Liefs van ***********
Hoi Karin, Vanmiddag kwam ik jouw website tegen..Ik voel me geraakt en ben blij met alle informatie. Eindelijk iets waar ik echt mee vooruit kan.
Drie weken geleden deed ik een test op het internet "heb jij ADHD?". Ik was nog niet halverwege toen ik in huilen uitbarste; zoveel herkenning en eindelijk bereid om mezelf te erkennen. Stap voor stap zoek ik wat infomatie. Jouw website voelt erg goed, ik ben blij met de informatie en ga het langzaam allemaal lezen. Ik ben met name op zoek naar erkenning en hoe nu verder..
Mijn naam is ***** en ik ben 31 jaar. Dit is de tweede keer in mijn leven dat ik helemaal onderuit ga. Ik ben overspannen en woon nu met mijn 4 jarige dochtertje alleen. Ik red me omdat opgeven niet in mijn woordenboek voorkomt, voor het eerst dat ik (graag) toegeef dat ik het niet alleen kan. Ik voel me wanhopig omdat het me maar niet lukt om mijn leven onder controle te krijgen. Dat maakt me erg verdrietig en depressief. Toekomen aan ontspanning en leuke dingen is er niet bij. De kunst van het genieten en plezier hebben in het leven is weg, helemaal weg. Ik voel me heel alleen in dit alles. Het herkennen en erkennen dat ik ADD heb is een stap in de goede richting. Het zal ook de mensen om mij heen helpen denk ik als ik kan uitleggen hoe het zit.
Dank je wel Karin voor wat je doet! Alle goeds, liefs ******
Hallo Karin, Mijn naam is *** en ben 28 jaar. Deze site vind ik geweldig en heb hem gisteren voor het eerst ondekt. Ik werd behoorlijk emotioneel en moest toch een paar tranen laten, vooral toen ik las over kinderen met add. Alles wat ik lees hierover lijkt zoveel op dat wat ik voel en meemaak in het dagelijks leven. Mijn moeder en ik lijken heel veel op elkaar, daarom heb ik haar ook getipt over deze site, zij wil zich ook laten testen op add net als ik. Eindelijk hebben mijn moeder en ik iets gevonden wat onze, toch wel moeilijke karakters, bevestigd. Op momenten dat ik het idee had dat ik vast liep in mijn gedachten, ging ik zoeken naar hulp! Inmiddels ben ik bij 2 verschillende eerstelijns psychologen geweest, ben ik diverse malen bij maatschappelijk werk geweest, heb ik ook nog stappen ondernomen op alternatief gebied en ga zo maar door. Op het werk kon ik het heel goed vinden met collega's maar niet met de leiding. En nu ben ik dan zo ver dat ik, dankzij een oplettende en begrijpende bedrijfsarts, thuis ben en ziek vier. Moet ik er wel bij vertellen dat ik nou op de helft van mijn zwangerschap ben en heel veel gedaan heb in het bedrijf waar ik werkzaam (ben) geweest. Ik wil je zoveel vertellen maar weet niet goed hoe ik dit alles moet omschrijven, ik merk dat ik van de hak op de tak spring door mijn enthousiasme over deze site. Nou ga ik er een dikke vette punt achter zetten. Ps. toch wil ik je nog even laten weten dat ik je dankbaar ben voor deze site en dat ik dit gauw laat weten aan mijn zoveelste maatschappelijk werkster van *** .Vriendelijke groeten, ***
Hallo Karin, Ergens in augustus hebben we ook al eens gemaild, toen was ik er voor me zelf uit dat ik ook Add had, gelukkig is inmiddels mijn psychologe daar ook van overtuigd. Zij dacht eerst aan paniekaanvallen, daar heb ik haar toch maar van afgebracht. best leuk.Verder ga ik morgen naar een andere psychiator voor eventueel andere medicatie (ik heb nu Efexor voor mijn depressie) Ik ga waarschijnlijk iets krijgen om beter met de ADD om te kunnen gaan, ben benieuwd. Ook heb ik de afgelopen maanden nog wat nieuwe kennis opgedaan (je kent het wel!) Ik volg nu de plaatselijke politiek (best leuk die raadsvergaderingen, net Hans Teeuwen) Ook ben ik bezig met een herdenking in Bastogne over de slag om de Ardennen.Voorzitter geworden van de jeugdvereniging en heb een web-log gemaakt voor deze vereniging (www.jeugdwerkthorn.web-log.nl) Ik heb mijn psychologe ook jouw site laten lezen, volgens mij is dat de enige site waar het echt alleen om ADD gaat. Nou ik laat je het wel weten wat morgen weer gaat brengen. Groeten uit ****
Ik ben erg positief dat er meer aandacht wordt gegeven aan add. Zelf heb ik add en vond het lastig om het uit te leggen.Nu voel ik mij gesteund. Heel erg bedankt karin. Groeten ***
Hallo Karin,
Ik ben zo benieuwd, ik ben zo benieuwd. Ik heb sterk het idee dat binnenkort de diagnose zal worden gesteld. Alles wijst erop. Trouwens ik heb de test al gedaan en neem deze straks mee naar mijn psychologe. Zo herkenbaar allemaal. Verklaart veel. Mijn doen en laten. Mijn onrust. Mijn creativiteit. Hoe ik de dingen oplos. Dat ik soms aan één stuk doorratel. Dat ik opkom voor de zwakkeren en hier heel goed mee om kan gaan enz. Ik herken het ook in mijn kinderen. En net ik was met een autistisch iemand getrouwd. Geen wonder dat hij zo reageerde, ik heb hem overspoeld. Dat is wat je net niet moet doen. Je hoort van me hoe het is afgelopen.
Groet Ayla

Hallo Karin,
Vandaag kwam ik op jouw site terecht, omdat ik op zoek was naar informatie over concentratiestoornissen. Ik ben inmiddels al drie keer ontslagen bij een werkgever (meestal na zo’n 1,5 a 2 jaar) en krijg telkens hetzelfde praatje. Fijne persoon om mee samen te werken, intelligent, grote inzet, zeer loyaal naar collega’s maar functioneert niet zoals het moet. Op dit moment zit ik zonder werk thuis. Gelukkig ben ik door veel werkgevers wel redelijk respectvol behandeld, maar toch drijft het me soms tot wanhoop. Hoe moet dit verder??
Ik heb een universitaire opleiding, een goed stel hersens (weliswaar misschien met een kleine afwijking), in normale omstandigheden redelijke sociale vaardigheden en ik het lukt me nauwelijks om in mijn eigen onderhoud voorzien. Het is ook geen luiheid of onwil, want ik zet me vaak voor meer dan 100% in.
Ik heb al van alles geprobeerd, communicatietraining, een training versterk je persoonlijke kracht, een assertiviteitstraining, psychotherapie, NLP, maar het lukt me op lange termijn slecht het geleerde vol te houden. Hoewel ik me vrij goed over teleurstellingen heen kan zetten, lukt dat nu niet meer zo goed en heb ik niet langer zin om op deze manier verder te sukkelen. Gisteren zag ik op TV een programma Aperitivo waar een jongen vertelde over zijn chaotische manier van leven, perfectionisme, weinig kunnen afronden etc. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar meer informatie. Ik had al het een en ander gelezen over ADHD, maar herkende mezelf daar maar gedeeltelijk in. Ik kan me zelf goed in de hand houden, en ik ben vrij rustig over het algemeen. In mijn hoofd is er alleen weinig rust, maar ik ben me ervan bewust dat anderen daar nauwlijks iets van merken. Mijn vader heeft al diverse keren gezegd dat ik waarschijnlijk ook ADHD heb. Bij hem is de diagnose ADHD gesteld op latere leeftijd. Toen ik echter over ADD las herkende ik zo verschrikkelijk veel. Deels was ik opgelucht en deels schrok ik ervan, maar het heeft me in ieder geval de energie gegeven om de stap te zetten om naar een arts te gaan om uit te zoeken of bij mij de diagnose ADD gesteld kan worden. Tegelijkertijd begrijp ik ook dat deze diagnose niet vaak gesteld wordt, maar ik ben erg blij om dit soort dingen allemaal te weten, zodat ik een beetje beslagen ten ijs kan komen bij mijn arts. Ik ben je erg dankbaar dat je deze website hebt opgezet, met name de informatie over ADD en werk was erg nuttig! Ik hoop dat het nu eens gaat lukken een werkplek te vinden waar ik wel kan laten zien wat ik kan.
En ik hoop heel erg voor iedereen die met ADD kampt dat werkgevers zich ruimdenkend en open willen opstellen, zodat de creatieve ideeën van mensen met ADD niet verloren gaan!
Groetjes ********

Hoi karin
Ik ben heel blij met je site. Ik hoop dat er meer met elkaar gesproken zal worden. Ervaringen uitwisselen, en gewoon even je ei kwijt kunnen zou al fijn zijn.
Deze site is inderdaad heel fijn om aan anderen te laten zien, kijk dit ben ik en dit beweegt mij. ik heb dit al gedaan en heb een mapje aan iemand gegeven.ik wil het aan meer mensen geven maar die moed heb ik nog niet opgepakt. Ik ben in oktober er achter gekomen dat ik niet gek ben maar gewoon ad(h)d heb. En dat ik zo depressief ben daar vandaan kan komen. Ik was een paar jaar al verbaasd over een IQ test die met mij gedaan is bij het gg en gz ik had een hoge IQ waar halen ze dat in vredesnaam vandaan. En nu dit dit kan ik beter begrijpen. Want in mijn familie zitten meer mensen met O.A adhd. Het blijft een worsteling om met mezelf om te gaan. Ik hoop eigelijk met meer mensen in contact te komen met add in ieder geval die dingen herkennen wat mij beweegt. Helaas heb ik vandaag geen goede ervaringen met mensen in het algemeen en heb ik de neiging om me op te sluiten en me vooral niet meer met anderen te bemoeien. Alleen mijn gezinnentje is nog belangrijk en mijn vrienden. Ik ben realistisch genoeg dat het zo niet kan.
Maar goed wie weet. Ik hoop dat dit een bloeiende site wordt met veel gesprekken. en ik dan wat minder negatief.
Groetjes *************
Hoi Karin,
Even een kort bericht naar aanleiding van het lezen van je website. Heel goed opgezet en verwoord, super! En; dank je wel! Deze site is absoluut de moeite waard om mensen die soms geen hol van mij begrijpen te laten lezen. Misschien dat ze dan beter snappen hoe het zit...!
Hallo, dag Karin
Even voorstellen: ik ben 21 jaar, studente Ergotherapie in ***** en voor het ogenblik ben ik op ***************** voor praktijkervaring. Voor het moment werk ik in een centrum voor kinderen met ADD en ADHD en tijdens het zoeken naar info over deze stoornissen, stuitte ik op je website. Heb enorm veel bijgeleerd … over mezelf. Ik kan me enorm goed spiegelen in al de kenmerken, voordelen, nadelen … Voor het moment heb ik enorme problemen met het organiseren van mijn eindwerk. Ik raak er maar niet toe om er aan verder te werken. Telkens bezig met andere zaken, dit natuurlijk ten koste van mijn eindwerk ... waardoor het klachten regent vanuit België. Met de tranen in mijn ogen ben ik de tekst aan het neerschrijven. Weet niemand om het tegen te vertellen, mail is zo afstandelijk … binnen 3 weken komen er leerkrachten over, hopelijk hou ik het vol tot dan want wil het echt kwijt via verbale weg, want hoe meer ik erover lees, hoe duidelijker alles (mijn leven, vroegere ervaringen …) komt. Al bij al hoop ik toch dat het een paniekreactie is van mijnentwege en dat alles terug wordt zoals enkele dagen geleden. Toen dacht ik gewoon dat het ik was die problemen had met organiseren, niet kunnen concentreren, voortdurend bezig willen zijn … Vriendelijke groeten< **********
Hoi karin
Ik vind het fijn als je dit bericht plaatst. Bedank voor je woorden eindelijk een voorbeeld waar ik zoveel in herken. Ik hoop dat het tot me door zal dringen dat ik mag zijn zoals ik ben, en ik daar mee om kan gaan. Ik verwacht van mezelf dat ik alles moet kunnen. Dat niet alleen ik moet ook zeer verantwoord en maatschappelijk correct zijn. Helaas wil ik dit heel graag maar kom daardoor in de problemen. Ik ben eigenlijk op het verkeerde moment op de site gegaan. Nadat vandaag hier ************** Vandaar dat ik zeer negatief was. Terwijl ik de laatste tijd alles positiever inzag. Maar dit heeft me geheel naar beneden gehaald. Ik ben daarom dubbel zo blij met je bericht want dat mijn grens lager ligt dan bij anderen wist ik wel maar was eigenlijk nog niet zo tot me door gedrongen als add probleem. Nu nog accepteren dat dit mag, maar ik wil add ook niet altijd als excuus gebruiken. Dat zal denk ik niet geaccepteerd worden. en dan voel ik me daar weer lekker rot door. Hé ga ik weer... te negatief. Maar ja vandaag is het heel moeilijk. Wie weet een andere keer beter.
Hai
ik hoop dat deze mail aankomt want ik probeer op vele mogelijke heden
om een mail te versturen en het lukt niet echt, ik wil toch iets vertellen ik heb ook ad(h)d heel veel overeenkomsten met add maar ook veel met adhd, ik ben ook een dagdromer, maar soms voel ik mn eigen een beetje depri en ik trek mn eigen ook vaak terug (met muziek of zoals nu om 03.45 op het internet) maar ik kan ook weken heel erg druk zijn. ik wil je nog veel meer
vertellen maar dat doe ik de volgende keer oke?
Groetjes *******
Hai Karin,
Ik tob al sinds jaar en dag aan met eigenlijk bijna alle dingen die staan beschreven op je site. Maar in stilte. Want al even lang doe ik mijn best om grip te krijgen op mijn dagelijks leven. Zonder resultaat. Mijn hele leven lang was ik bezig mezelf vermanend toe te spreken, opnieuw te proberen, te falen, te balen en in een depressie schieten, mezelf vermanend toe te spreken, opnieuw te proberen etc. En altijd en eeuwig die impulsen en de nietaflatende spijt daarna.
En afgelopen woensdag kwam er "het verlossende woord"... Volgens de mevrouw van het Riagg (want ik kon echt niet meer. was wanhopig) had ik ADD. Alsof er 100.000 kwartjes vielen. En nu ik alles op jouw site heb gelezen, geprint, herlezen, doorgemaild etc. heb ik mijn diagnose duidelijk! Potverdomme, ik heb ADD!!!
Alsof m'n leven op zijn kop staat. Mijn toch al zo overspoelde hoofd loopt nu helemaal over. Steeds meer realisaties, conclusies, vragen etc. Mijn hoofd is als een opholgeslagen golfslagbad, de ene gedachtegolf heeft me nog niet overspoeld of de volgende overweldigd me. Tussen de golven geen fractie van een seconde om op adem te komen. Ik word er mesjogge van. Maar ik heb wel voor het eerst in m'n leven het gevoel dat ik op het goede spoor zit. En eindelijk mag ik even lief zijn voor mezelf. Niet altijd zo boos, streng, gefrustreerd. Nu kan ik tegen mezelf zeggen wat ik altijd tegen de kinderen op het werk zeg (werk als groepsleidster in de kinderpsychiatrie. Dé plek om tegen je eigen tekortkomingen aan te lopen...): "Meisje, het is voor jou ook extra moeilijk. Maar het komt goed. Rustig maar."
Maar evengoed, een wezenloos gevoel. Dit moet allemaal nog een plekje vinden.
Enorm bedankt voor je geweldige site! Succes!
Groetjes **********
p.s. ik las dat je graag wilde weten of je brieven mag plaatsen. Nou dat mag.
Hoi Karin,
Mijn naam is ****** en ik ben 21 jaar.
Ik zal even kort proberen te beschrijven hoe ik op jouw site terecht ben gekomen.
Kort samengevat heb ik zo lang ik me kan herinneren al een aantal symptomen /kenmerken gehad die mij 'anders' maakten dan andere leeftijdsgenoten. Ik was altijd maar moe, bij de minste inspanning was ik al moe. Ik kon me heel moeilijk concentreren. Ik kon over heel veel dingen piekeren, was altijd in gedachten aan het malen. En ik dacht al een dingen vooruit die bij wijze van spreken pas over een half jaar zouden plaatsvinden. Daarnaast had ik erg last van stemmingswisselingen. Ik kon heel verdrietig, bijna depressief zijn en dan weer heel vrolijk. Ik was ook een echt avondmens en kon moeilijk in slaap komen en was 's morgens juist nog moe. En verder was ik ook erg gevoelig (voor alle invloeden om me heen) en zeer stressgevoelig. En ik was heel perfectionistisch (Deze kenmerken heb ik trouwens nog steeds.)
Maar geen dokter kon erachter komen waardoor dit kwam. Daardoor dacht ik op een gegeven moment dat ik het me allemaal maar inbeelde en dat ik gewoon een 'stresskip' was, wat andere mensen ook gingen denken.
Een paar jaar geleden ben ik maar opgehouden met zoeken naar de oorzaken, want ik werd er letterlijk moe van omdat ik er toch niet achter kwam.
Maar een tijdje geleden vertelde iemand iets over ADD. Daardoor ben ik daar informatie over gaan zoeken en zodoende ben ik op jouw site terecht gekomen. En ik herken me hier zo sterk ik terug. De symptomen die je hebt beschreven, dat ben ik.
Maar mijn vraag is eigenlijk: waar kun je het beste naartoe gaan om eventueel de diagnose te laten stellen? Want als ik bijvoorbeeld naar mijn huisarts kijk, die gelooft niet aan zulke 'vage' dingen. (Als ik het zo even mag noemen.) Hoe heb jij het aangepakt?
Alvast bedankt!
Groet,
******* **************
hee karin

Je 1000e berichtje op het forum, leek me wel een felicitatie waard!

bij deze!
ga zo door.

** *****
Hoi Karin,
Wat een geweldige site meid!! Zoveel informatie!! Super. Ik heb zelf ADD. Ik ben 41 jaar en moeder van vier dochters. Ach, als je wilt weten wie ik ben, kijk je gewoon eens op mijn site: http://conny.heinpragt.com Jij hebt gedaan, wat velen hadden gewilt!!! Een zeer complete site over AD(H)D. Wij hebben ook een aantal internetsites. Je komt er wel via surfen via mijn eigen site. Ik wil je vragen of je het goed vind, dat wij hier en daar een linkje van je neerzetten. Wat betreft een andere domeinnaam: DOEN!!!! Jou site is het zeer zeker waard om gevonden te worden. Ga zo door meid!!! SUPER!!!!! Conny Pragt
Hoi Karin, Vanmiddag kwam ik jouw website tegen..Ik voel me geraakt en ben blij met alle informatie. Eindelijk iets waar ik echt mee vooruit kan.
Drie weken geleden deed ik een test op het internet "heb jij ADHD?". Ik was nog niet halverwege toen ik in huilen uitbarste; zoveel herkenning en eindelijk bereid om mezelf te erkennen. Stap voor stap zoek ik wat infomatie. Jouw website voelt erg goed, ik ben blij met de informatie en ga het langzaam allemaal lezen. Ik ben met name op zoek naar erkenning en hoe nu verder..
Mijn naam is ***** en ik ben 31 jaar. Dit is de tweede keer in mijn leven dat ik helemaal onderuit ga. Ik ben overspannen en woon nu met mijn 4 jarige dochtertje alleen. Ik red me omdat opgeven niet in mijn woordenboek voorkomt, voor het eerst dat ik (graag) toegeef dat ik het niet alleen kan. Ik voel me wanhopig omdat het me maar niet lukt om mijn leven onder controle te krijgen. Dat maakt me erg verdrietig en depressief. Toekomen aan ontspanning en leuke dingen is er niet bij. De kunst van het genieten en plezier hebben in het leven is weg, helemaal weg. Ik voel me heel alleen in dit alles. Het herkennen en erkennen dat ik ADD heb is een stap in de goede richting. Het zal ook de mensen om mij heen helpen denk ik als ik kan uitleggen hoe het zit.
Dank je wel Karin voor wat je doet! Alle goeds, liefs *****
 
 
 
    
     
zc